Hírek, közlemények: VB közlemények

NB III soroslással fermerült problémák

VB közlemények | 2018. szeptember 11.
Tisztelt Csapatvezetők, Sporttársak, Játékosok!

Sajnos olyan helyzet alakult ki a Magyar Tekében, hogy felborult minden szokványos szabály. Könnyű lázongani, ellent mondani az aktuális helyzetnek mint megfelelni annak. Nekem, mint a Versenybizottság Elnökének nagyon nehéz helyzetem van Vas Megyében. Tudjátok, hogy kettő ciklusban a MATESZ elnökségi tagja voltam, és sokat dolgoztam a Magyar és a Vas Megyei tekéért. Én a vasi csapatommal írtam át a Magyar Versenyszabályzatot és a Játékvezetői Szabálykönyvet (Tóth Róbert és Zöhrer László Sporttárssal). Nagyon sokat munkálkodtam Németh Lajos Elnök Úrral, de az árral úszni vagy azzal szembe nézni, nagyon nehéz.

Mint tudjátok, nagyon nagy probléma az, hogy a magyar teke társadalom ketté szakadt. Sajnos tendencia az, hogy mindenki csak hőzöngeni akar és játszani nem. A megértés olyan erény, ami sajnos kevés emberben van meg. Mint minden sportban, a felsőbb osztálytól függ az alsóbb osztály sorsolása. Mi Vas Megyében ennek mindig meg akartunk felelni és meg is feleltünk! A muszáj nagy Úr, így alakult ki ez a furcsa helyzet.

A Magyar Szuperliga lázong!

Sajnos ezért tudtuk megcsinálni ilyen későn a Szombathelyi Területi Csoport sorsolását (NB III). Tudomásul kell venni, hogy van két csapatunk az NB III-ban, akik azonos pályán játszanak, mint másik két vasi NB I-es csapat. Így Ők az elsők a sorsolás terén. Azonban, mindezek mellett az alap trendet az rúgta fel, hogy épül egy új tekepálya olyan településen, ahol nagy tradíciója volt a tekének, de a város vezetése a földdel tette egyenlővé a tekepályát. Nekem, mint a Szombathelyi Területi Csoport Elnökének kötelességem támogatni azt, hogy a teke életben maradjon. (Ha valaki nem tudná, Lenti az a város amiről szó van.)

Így kérek minden Csapatvezetőt, Csapatot és Játékost, hogy segítsen abban, hogy problémamentesen zajlódjon le az NB III.
Tudom, hogy ősszel van több csapatnak is a tavaszi visszavágója, de sajnos csak így tudtuk megoldani, a folyamatos játékot és engedni, hogy mindenki játszhasson.

Sportbaráti Tisztelettel

Molnár Tibor